Laden...

De KanjerKetting

De KanjerKetting is er voor kinderen met kanker. Het is een ketting die geregen wordt met kleurige kralen. Iedere kraal heeft een andere betekenis. Elke ketting vertelt het persoonlijke verhaal tijdens een behandeltraject van een kind met kanker en is dus uniek! De KanjerKralen zijn een lichtpuntje tijdens de zware behandeling en kinderen kijken uit naar de kleurige kralen. Maar de KanjerKetting is meer…

De KanjerKralen maken letterlijk zichtbaar wat voor kinderen zo ongrijpbaar is. Door de KanjerKetting begrijpen ze beter wat er met hen gebeurt en krijgen ze grip op hun situatie. De ketting vertelt hun unieke verhaal.

Ouders gebruiken de KanjerKetting ook als leidraad om hun kind uitleg te geven over en het voor te bereiden op ingrepen. En met de KanjerKetting in de hand vertellen kinderen hun verhaal aan hun opa, oma of klasgenootjes.

Zo helpt de KanjerKetting kinderen door de behandeling heen en is na afloop een tastbare herinnering aan een ingrijpende periode. Voor gezinnen waar een kind aan kanker is overleden, is de ketting een dierbaar aandenken dat zij koesteren.

De KanjerKetting is het initiatief en intellectueel eigendom van de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK). De VOKK heeft de KanjerKetting in 2006 ontwikkeld. Na een pilot in het VUmc werd de KanjerKetting eind 2007 in alle kinderoncologische ziekenhuizen ingevoerd.

Bron: www.kanjerketting.nl

Betekenis van de verschillende KanjerKralen
Eva’s Kanjerketting is 5,85m lang
Doneer nu