Laden...

Algemeen bestuurslid Marianne

Mijn naam is Marianne de Jong, ik ben 52 jaar en woon met mijn 2 dochters in Steenwijk. De oudste studeert en woont al deels op kamers, de jongste doet eindexamen Havo. Verder heb ik al 10 jaar een LAT-relatie met Coen. Ik ben werkzaam als jurist bij Univé Rechtshulp, waar ik me bezig hou met zaken over huur, financieel, verzekeringen, burenrecht. 

Via een collega ben ik bekend geworden met het Ewing Sarcoom. Van een zijkant krijg je dan steeds iets mee van het proces en hoe heftig dat is. Het feit dat het zo’n zeldzame soort kanker is maakt het voor de patiënten en familie nog heftiger, omdat er dan geen/minder geld is voor onderzoek. Het starten van een Stichting om hierin te voorzien vind ik echt mooi. Toen mij gevraagd werd of ik een bijdrage wilde leveren twijfelde ik daarom niet. Omdat ik uit eigen ervaring weet welke impact kanker heeft op het leven van de patiënt en de familie, is voor mij duidelijk wat het belang is van onderzoek. 

Ik hoop dat ik op deze manier een kleine bijdrage kan leveren,  waardoor meer onderzoek kan worden gedaan en de overlevingskans voor patiënten in de toekomst verder toe zal nemen.  Mijn taak zal zijn om een zekere controle uit te oefenen, maar mijn bedoeling is om te proberen zelf meer aandacht te krijgen voor de ziekte en te kijken welke activiteiten ik zelf kan ondernemen om geld in te zamelen.

Doneer nu