Laden...

De kralen van Jelle

DE KRALEN VAN JELLE

Ik zal mij eerst even voorstellen; mijn naam is Geert van der Zwaag en ik ben de vader van *Jelle. Na het overlijden van onze zoon *Jelle, ben ik ‘Kralen van Jelle’ begonnen, ter nagedachtenis aan hem.

Toen wij in behandeling waren in het PMC kreeg Jelle, zoals elk ander kind dat de strijdt tegen kanker aangaat, een kanjerketting met de hierbij behorende kralen voor behandelingen en onderzoeken die ze krijgen tijdens dit gevecht.  Eén van Jelle’s favoriete verpleegkundigen was in verwachting van een tweeling en zij had speciaal voor hem een kraal gemaakt voor aan zijn ketting. Dit waren 2 bolletjes met een gezichtje erop. Ik vond dit zo speciaal, dat ik me er eens in ging verdiepen.

De kraal was gemaakt van Fimo klei en dit kun je kopen bij elke hobbywinkel en anders wel via internet bestellen. Ik begon een beetje te experimenteren en heb voor Jelle en nog 3 andere kindjes die bijna hetzelfde tijdschema hadden als onze zoon (onderzoeken en behandelingen) in Utrecht, een Dalton kraal gemaakt. Dit werd zo goed ontvangen door de ouders en de kindjes, dat ik al snel door andere ouders werd gevraagd of ik ook een kraal voor hun kindje wilde maken.  Als je mij zou ontmoeten,  denk je niet meteen van ‘deze man maakt kralen van klei’. En dan ook nog zeer gedetailleerd.  Ik heb toen de Facebook pagina Kralen van Jelle aangemaakt en hier kunnen ouders/kinderen op kijken en mij benaderen voor een speciale kraal.

Helaas heeft Jelle de strijd tegen de kanker niet mogen winnen. Gelukkig dat er genoeg andere kindjes zijn, die dit wel doen!!!  Waaronder dus Eva. Via een collega van Eva’s papa, kreeg ik te horen over haar en de verjaardagskaartenactie die voor haar was opgezet. Zoals iedereen wel weet, is deze actie ontzettend GROOT geworden en heeft Eva heeeeeeeeeel veel kaartjes ontvangen. Ik wilde ook iets speciaals doen voor haar en heb toen haar moeder Ellen benaderd en gevraagd of ik misschien een mooie kraal voor haar mocht maken. Ellen vertelde mij, dat Eva ontzettend van dansen en zingen houdt. Dus of ik dan misschien een muziekkraal voor haar wilde maken en een kraal van haar grote held papa in de vorm van een politie auto. Dit heb ik uiteraard gedaan. 

Nu hebben ze Stichting Ewingsarcoom Verdient Aandacht, Stichting Ev@, opgericht en wil ik ook graag een bijdrage doen door kralen voor hen te maken. Ik hoop dat de Stichting een ontzettend succes wordt.


Doneer nu