Penningmeester

Mijn naam is Karin van der Es, geboren en getogen in Assen. In het dagelijks leven combineer ik de zorg voor een vijfkoppig jongensgezin met het runnen van mijn onderneming. Een druk dynamisch leven, never a dull moment met de mannen hier in huis. Veel ups en natuurlijk ook wel eens downs. Dat laatste hoort erbij en het meeste komt -uiteindelijk- goed. Als geboren onverbeterlijke optimist, zie ik overal kansen en kan niet, bestaat voor mij niet. Tot die ene dag, toen er een heel verdrietig bericht kwam over een klein dapper meisje.

Dat kleine dappere meisje is ons nichtje Eva. Gediagnosticeerd met het Ewingsarcoom, een zeer agressieve vorm van botkanker. Ongeloof, boosheid, verdriet, alle emoties komen aan bod. Maar al gauw komt de ratio haar plek opeisen. Want vanaf de zijlijn machteloos toekijken, is niet mijn ding. Helpen wil ik. Wat is er nodig en hoe kan ik iets waardevols betekenen in deze situatie? Een korte brainstormsessie later is dit het gevolg:

Met mijn gedrevenheid, ervaring en energie, maak ik graag ruimte vrij in mijn agenda om de functie van penningmeester op mij te nemen en daarmee deel uit te maken van het geweldige bestuur van Stichting Ev@. Met het bedenken én mede uitvoeren van mooie plannen voor onze Stichting, kan mijn creatieve geest volop aan het werk. Dit levert mij een hoop positieve energie op, waar weer nieuwe ideeën uit voort bubbelen. Ik heb al vele belangeloze samenwerkingen tot stand mogen zien komen. Mét elkaar en vóór elkaar, dat vind ik mooi en daar ben ik trots op.

Ons doel is meer onderzoek en betere behandelmethodes om zo de overlevingskansen te vergroten. Hoe fantastisch zou het zijn, als we meer levens zouden kunnen redden, een steun kunnen zijn voor lotgenoten en hun ouders én meer bekendheid kunnen geven aan het Ewingsarcoom, zodat dit type botkanker eerder ontdekt wordt en er wellicht een betere behandeling mogelijk is? Ik ben ervan overtuigd dat onze Stichting een succes wordt.

Wij gaan ervoor, jullie ook?

Karin van der Es